[wp_stripe_donation]

Здравейте!

Ние, Българска асоциация за развитие на Психомоториката в България, се стремим да изграждаме социална и образователна среда, в която развитието и психичното здраве на уязвимите деца са приоритет. 

За да направим това възможно:

  • обучихме над 30 психомоторни терапевти и специалисти по “Образователна психомоторика”. 
  • издадохме единствените две съвременни книги у нас, посветени на Психомоториката – “Действаме, играем, мислим” – Бернар Окутюрие и “Осмели се да се свържеш” – Марион Ессер
  • организирахме две международни онлайн конференции по психомоторика
  • проведохме над 15 безплатни лекции и уъркшопи с наши и чуждестранни експерти
  • консултирахме десетки специалисти 

Психомоториката е професионален подход за подкрепа на детското развитие, ориентиран към движението и тялото. Чрез съвместна символна игра и двигателно-телесно изразяване психомоториката подпомага психо-емоционалното и социално развитие на децата. Методът е подходящ за прилагане както в масови училища и детски градини, така и в специализирани центрове и институции за подкрепа на деца със широк спектър от заболявания и трудности във функционирането.  

Сега стремежът ни е  да направим възможно родителите и професионалистите, които се вълнуват от съвременни методи за подкрепа на деца със специални потребности, да прочетат първата по рода си холандска книга “Психомоторни интервенции за психично здраве – деца и юноши” на български език. 

В нея  родители, детски психолози, терапевти, социални работници, възпитатели и педагози ще открият:

иновативни техники, ориентирани към движението и тялото, които всеки родител може да използва при отглеждане на дете

най-съвременните психомоторни интервенции при деца и юноши с интелектуални затруднения, аутизъм, хиперактивност и дефицит на вниманието, травми, тревожни и хранителни разстройства и др.

практически насоки за подкрепа на деца и юноши с трудности в психичното здраве и/или в неврологичното развитие.

Сега психичното здраве на децата е в твоите ръце – прегърни го! 

Дари и направи възможно родителите и професионалистите, които са най-близо до уязвимите деца в България, да държат книгата “Психомоторни интервенции за психично здраве – деца и юноши” в ръцете си! 

Повече за подхода можете да видите тук.